Resultat 2022

 

Niebuhr Gears fortsætter massive investeringer.

Niebuhr Gears har i regnskabsåret 2022 investeret i kapacitetsudvidelser for 44 mio. kr. globalt. Disse investeringer fortsætter i 2023, hvor der budgetteres med investeringer for 35 mio. kr. 
 
Dermed står virksomheden stærkt rustet til væksten indenfor de forskellige forretningsområder, hvor specielt markedet for offshore vindmøller forventes at have en markant vækst startende i 2024.

 

Årets resultat

2022 har generelt været præget af et fornuftigt aktivitetsniveau, bortset fra aktivitet i vindmølleindustrien, hvor kapacitetsudnyttelsen har været lavere end tidligere år.  
2022 har desuden været et år som har været præget af høje energiomkostninger, leveranceforstyrrelser og logistik-udfordringer. 
Selskabets resultat efter skat i 2022 blev 10,5 mio. kr. mod 9,9 mio. kr. i 2021, hvilket betragtes som mindre tilfredsstillende. 

Forventninger til det kommende år 

Aktiviteten forventes at stige yderligere i de kommende år. 
Specielt forventes vækst indenfor leverancer til landbrugsindustrien og entreprenørmaskiner, ligesom der forventes en markant vækst til vindmølleindustrien, hvor Offshore leverancerne vil tage fart i 2024 og fremefter. 
Selskabet forventer i 2023 en stabil produktion og ordreindgang med vækst for alle væsentlige forretningsområder. Der vil i 2023 blive investeret globalt i såvel produktionskapacitet som administrative kræfter, for at være parat til den forventede kraftige vækst som tager fart i løbet af 2024 og fremefter. 
Investeringerne foretages bredt indenfor de forskellige forretningsområder på fabrikkerne i Ikast og i Kina.

Fakta om Niebuhr

Niebuhr Gears er en ordreproducerende virksomhed, som er specialiseret i fremstilling af komplekse tandhjul til industrien. Virksomheden har produktion i Danmark og i Kina, og beskæftiger cirka 175 medarbejdere globalt.  
Eventuelle spørgsmål eller kommentarer til denne pressemeddelelse kan besvares ved henvendelse til adm. direktør Rasmus Niebuhr på rni@niebuhr.dk eller på telefon 22 22 11 99.

keyboard_arrow_up