Siemens Wind Power

Medvind på det globale vindmøllemarked

Et stærkt samarbejde over hele verden


Siemens Wind Power A/S er en af de helt store spillere på det globale vindmøllemarked. Tyske Siemens AG købte i 2004 det tidligere Bonus Energy A/S i Brande og har gennem årene øget aktiviteterne betydeligt, så Siemens i dag indtager rollen som verdens største producent af havvindmøller.

På verdensplan har Siemens Wind Power (Siemens Gamesa Renewable Energy) omkring 27.000 medarbejdere, hvoraf omkring 7.000 medarbejdere er ansat i Danmark. i hovedsædet i Brande eller på virksomhedens vindmøllefabrikker i henholdsvis Aalborg og Brande. Koncernen omsætter årligt for et tocifret milliardbeløb og gennem årene har virksomheden produceret over 8.000 vindmøller.

Niebuhr Gears har været samarbejdspartner med Siemens Wind Power A/S gennem alle årene og en fast leverandør af tandhjul til vindmøllernes krøjesystem. Niebuhr Gears leverer således tandhjul til Siemens nacellefabrikker i hele verden.

I 2008 etablerede Niebuhr Gears en fabrik i Kina for at kunne betjene Siemens (og Vestas) på det globale marked. Fabrikken er det synlige bevis på, at vindmøller er en global industri, hvor det i høj grad handler om at optimere logistikken og ”nærhed” til markedet – uden at gå på kompromis med produktkvaliteten.

I al jysk beskedenhed har Niebuhr Gears præsteret en næsten fejlfri produktion til Siemens gennem alle årene – og en veldokumenteret, kvalitetsorienteret og meget højeffektiv produktion efter LEAN-principperne er en af hemmelighederne bag den høje succesrate.

Læs mere om Siemens Wind Power A/S her.
 

Del denne case

keyboard_arrow_up